top of page

DIY | Cropped blouse maken

Laatst was ik in een kledingzaak waar ik een cropped blouse zag hangen. Super grappig als knipoog onder een two piece, maar ook leuk op een jeans. Waar ik van schrok, was het bedrag. Voor dat geld koop je in onze tweedehands winkel meer dan tien blouses. Dat moet dus goedkoper kunnen, schoot er door mijn hoofd. Dus gingen we aan de slag met blouses en een schaar.

Bij Love4yourcloset hebben we heel veel verschillende herenblouses hangen. Precies de blouses die we nodig hebben voor deze superleuke DIY. Een DIY die ook nog eens heel fijn is voor je portemonnee en (ook niet onbelangrijk) heel snel gemaakt.

Wat heb je nodig:

- Vintage blouse
- Schaar
- Meetlint
- Textielstift

Stap 1

Zoek een leuke herenblouse in een tweedehands shop (of uit de kast van je man, vriend, vader of opa). Bij Love4yourcloset hebben we een selectie herenblouses die niet alleen heel leuk zijn voor deze DIY, maar ook superleuk geprijsd zijn. Zo heb je voor €2,- al een uniek exemplaar.

Stap 2

Meet op je bovenlichaam hoe de blouse valt en hoe kort / lang jij jouw exemplaar wilt hebben. Wij kiezen voor een korte cropped versie van de blouse.

Stap 3

Zorg dat je een goede platte ondergrond hebt waarop je je blouse uit kan leggen. Leg je blouse op zijn zij zodat je gemakkelijk van links naar rechts de blouse kan knippen.

Stap 4

Meet je blouse in een rechte lijn van links naar rechts, zodat je straks een recht afgeknipte blouse hebt. Trek een lijn met je textielstift om langs te kunnen knippen. Wil je de achterzijde van je blouse langer? Dan moet je beide zijden van de blouse aftekenen om dit verschil te krijgen.
Note: wij kiezen voor een langere achterzijde.

Stap 5

Knip je blouse langs de lijn in tweeën.

Stap 6

Je bent klaar!

Makkelijker dan dit kunnen we een DIY niet maken. Maar wel met spectaculair leuk resultaat. Ideaal om tijdens deze warmer wordende dagen eindeloos mee te stylen.


Stylingtip

Niet alleen leuk op een jeans, maar zeker ook geweldig onder een jurkje of op een lange zomerrok.

74 weergaven0 opmerkingen
bottom of page