Welke short past bij mij?

Met de zomer in aantocht komen ze weer uit de kast: de korte broek of short. Je hebt ze in heel veel verschillende maten en soorten, maar welke kies je? Hieronder laten we zien welke short het best past bij welk figuur.


Recht figuur

Bandplooi short

Heb je een recht figuur, maar wil je graag meer rondingen willen suggereren? Dan is de bandplooi shorts jouw beste keuze. Deze short laat je heupen ronder lijken door de plooien die uit de band komen. Ze creëren bewegingsruimte en die geven je figuur meer ‘vorm’. Door deze plooien valt de short elegant en comfortabel.


Ruches & Kant Het toevoegen van ruches, linten, kant of franjes zorgen voor speelsheid. Deze toevoegingen zullen je figuur niet ‘voller’ laten lijken, maar ze geven je figuur wel een vrouwelijke look.
Voller figuur

Mid-waist short

Heb je een buikje of heb je het zogenaamd ‘appel’ figuur dan heeft de mid-waist short de ideale pasvorm. Deze short completeert je figuur zonder er de nadruk op te leggen. Een mid-waist short sluit net onder de navel, maar in de taille.


Effen & donkere kleuren

Effen en donkere kleuren kleden af. Deze shorts kun je opfleuren met frisse, vrolijke kleuren of een opvallende print.

Stevige bovenbenen

Bermuda & Lange shorts Heb je stevige bovenbenen en zoek je de ideale short voor jouw figuur? Dan is de lange short of bermuda short het ideale model voor jou. Een langere shorts of bermuda met een kleine A-lijn (uitlopende pijpen) zorgt voor het meest optimale effect bij jouw figuur.


Zacht en lichte stoffen

Zorg ervoor dat de stof van je korte broek zacht en licht zijn zodat ze niet strak rondom je benen zitten, maar juist je rondingen volgen in een vloeiende beweging. Hierdoor ontstaat een zwierig zomers effect.


Platte billen

Hotpants Als je weinig of platte billen hebt, dan is een hotpants het ideale broekje voor jouw figuur. Het legt de nadruk op je benen en zorgt voor een speels effect. Zorg ervoor dat er goede zakken op de achterzijde zitten. Kies met weinig billen voor opgenaaide steekzakken voor extra volume.


Grafische print Hoe bolder de