top of page

Column | Als het winkelbelletje rinkelt

Bijgewerkt op: 30 jan.

Elke ochtend als ik - Marieska - de winkel open, rinkelt als eerste de winkelbel me vrolijk goedemorgen. Dan weet ik: 'Een nieuwe dag is gestart die de mensen even een andere wereld in trekt. Namelijk de wereld van Love4yourcloset'. Al deze mensen hebben een verhaal. Een verhaal dat ze na het rinkelen van de antieke bel, spontaan willen vertellen. Omdat achter de deur de echte wereld even niet meer bestaat en er ruimte is voor elk verhaal. Ik luister ... en hoop dat als je de winkel weer verlaat je je even omdraait. Zodat ik je kan bedanken voor het vertellen.


Maar eerst mijn eigen verhaal. Een verhaal waarin ik op 1 november 2022 mijn droom verwezenlijkte door Love4yourcloset te openen aan de Wilhelminastraat in Gouda. Love4yourcloset begon als preloved & vintage winkeltje ... maar stiekem werd het voor mij een verzamelbron van mooie ontmoetingen met mooie mensen die mooie verhalen vertellen. Ik voel mij als Mary Poppins in mijn eigen wereld als ik 's ochtends de winkel open en de winkelbel me vrolijk 'goedemorgen' wenst. Een winkelbel die al generaties lang in de familie is. Die ook mijn oma en over-grootoma goedemorgen wenste als zij met hun winkeldag begonnen.


Elke dag laat ik van 10 tot half 5 even de echte wereld achter me en dompel ik me onder in de vintage en preloved kleding die mensen mij toevertrouwen. Kleding die vaak met een verhaal geschonken wordt om via de winkel een mooie nieuwe eigenaar te vinden. Iemand die de waarde van het kledingstuk nog meer gaat waarderen als het verhaal achter de kleding wordt doorverteld. En dat ben ik: een verhalenverteller. Of eigenlijk een verhalen-doorverteller. Want ik verzamel ze ... verhalen ... mooie, bijzondere, eigenaardige en prachtig lieve verhalen van mensen die vaak niet door hebben dat ze net zo mooi, bijzonder, eigenaardig en prachtig lief zijn.


Elke week zal ik hier één van die verhalen vertellen. Omdat het verhaal dat je leest mij een gouden randje gaf en niet mag verdwijnen. Als het winkelbelletje rinkelt begint de magie. De magie die beleven heet.


Als het winkelbelletje van Love4yourcloset rinkelt
Als het winkelbelletje van Love4yourcloset rinkelt

62 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Wat een heerlijke column.

Like

Prachtig geschreven, ik kijk uit naar de volgende column.

Like
bottom of page