top of page

Zo herken je een namaak designer tas

Het is een mooie waardvolle aanschaf: je eigen designertas. Via preloved vintage sites als The Next Closet, Vestiaire Collective of Byronesque vind je de meest mooie exemplaren. Waarvan de echtheid is gecontroleerd. Op sites als Marktplaats en Vinted is echter niet gelijk duidelijk of het gaat om een echt of real fake exemplaar. Hoe kan je voordat je tot koop overgaat toch vaststellen dat je vondst een echte designertas is.


Wij zetten een tiental punten onder elkaar waar je op kan letten voordat je een miskoop doet.


Zo herken je een namaak designer tas
Tods tas - echt leer

1. Materiaal Check of je tas gemaakt is van goed materiaal. Is het leer wel echt leer. Dit kan je checken door eraan te ruiken, maar ook voelen van het materiaal is belangrijk. Check het materiaal van de officiële tas en kijk of de kwaliteit van de stof goed is.2. Metalen elementen

Bekijk de metalen elementen op je tas. Bij nep tassen zijn deze elementen vaak hol (en dus licht in gewicht). Check ook of de kleur van de elementen klopt (als de originele tas gouden elementen heeft, kan dit bij een preloved exemplaar nooit zilverkleurig zijn. Ook moeten de elementen hun kleur behouden. Dus een goudkleurig element zal nooit zilverkleurig worden. De elementen moeten netjes afgewerkt zijn en geen ruwe zijdes hebben. Afwerking is bij een designertas heel belangrijk.3. Stiksels Een goede namaak designertas. Kun je herkennen aan een slordig stikselwerk. Dit hoeft niet gelijk te zien te zijn, maar als je goed oplet, kun je oneffenheden in de stikselafstand, de rechte lijn en het eind van het stiksel zien. Stiksels hebben bij een designertas altijd dezelfde afstand, diepte en grote. Is op jouw tas het stiksel niet overal even ‘strak’, dan heb je waarschijnlijk een fake te pakken.


4. Rits

De rits van een designertas is altijd van goede kwaliteit. Ook hier let je op de afwerking. Een rits gaat gemakkelijk en soepel open en dicht. Het label op de rits is in veel gevallen voorzien van het logo van de designer. Check op een echt exemplaar hoe de rits er uit ziet. Missen deze ‘elementen’ op jouw tas, dan is hij niet echt.Zo herken je een echte designertas
Voering Michael Kors tas

5. Voering

Check bij je aan te kopen tas de voering. Een designer besteedt niet alleen veel aandacht aan de buitenkant van de tas, maar ook aan de binnenzijde. Zo is de voering meestal voorzien van een monogram of logo. De voering van een nep exemplaar is meestal in 1 kleur zonder opdruk. De stof aan de binnenzijde moet ook van goede kwaliteit zijn en netjes afgewerkt. Check ook hier naar de stiksels en de manier waarop de voering is verwerkt in de tas.

Zo herken je een echte designer tas
Tod's shopper

6. Kleur Let op de kleur van de tas. Vaak worden nep tassen zo goed nagemaakt dat ze bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Zorg er dus voor dat je precies weet welke kleur de echt designertas heeft. Elke afwijking van die kleur, wijst op een namaak exemplaar.

7. Logo gebruik Het is belangrijk dat je weet hoe de designer zijn of haar logo gebruikt. Zo heeft Prada altijd een omgekeerde driehoek waar het logo op staat. Mist deze driehoek, dan heb je te maken met een fake exemplaar. Daarnaast moet je goed weten welk lettertype de designer gebruikt en welke herkenbare elementen er in het logo zitten. Mist een van deze elementen, dan is de tas niet echt.


8. Serienummer Zoek het serienummer in de tas. Sommige zijn gestempeld, anderen staan op een label. En soms kan je ze simpelweg niet vinden. Dat wil niet zeggen dat de tas niet echt is, maar vraag dan altijd om de aankoopbon en de dustbag.Zo herken je een echte designer tas
Dustbag

9. Aankoopbon en dustbag Designertassen hebben een dustbag. Een katoenen tas waar je je tas netjes in kan bewaren. Zorg dat je deze dustbag krijgt bij je aankoop. Daarnaast is een aankoopbon ook een aankoopbewijs voor echtheid. Vraag hiernaar als je twijfelt.

10. Afwerking

Alles valt en staat dus met de afwerking. Je wilt een echte designertas. Dan moet de afwerking perfect zijn. Alle kleine details moeten kloppen. Klopt er iets niet? Dan heb je waarschijnlijk een heel goede fake te pakken. Twijfel je na je aankoop nog? Laat je tas dan checken bij een deskundige en zorg dat je het item dat je hebt gekocht mag retourneren als blijkt dat het een namaak exemplaar blijkt te zijn.


Bij Love4yourcloset hebben we een selectie echte designertassen in de collectie. Deze zijn gecontroleerd op echtheid. Als we twijfelen, dan gaat de tas niet in de verkoop.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page