top of page

Welke Rok lengtes zijn er?

In de winkel krijgen we vaak de vragen: "Heb je een maxirok?" of "Heb je een minirok?". Maar bij welke lengte spreken we eigenlijk van mini, midi of maxi? Zijn dit dan ook de enige lengtes? Wij zochten het voor je uit.

Micro rok

Dit is het kortste rokje denkbaar. Een Micro rok stopt net over of op de heupen. Dit rokje zie je vaak in denim, leer of als plooirokje. Bij het bukken zijn de billen zichtbaar.


Mini rok

De mini rok is langer dan de micro rok. De mini rok hoort tot over de heupen te vallen en eindigt op het bovenbeen. Een minirokje kan aansluitend (koker) of een plooirokje zijn. De minirok is in de jaren zestig ontworpen door Mary Quant en op de kaart gezet door Twiggy. Met de komst van de mini rok ontstond ook de opkomst van de panty. In 1962 riep de Britse Vogue dat jaar uit tot "Jaar van het been".


Boven de knie rok

De 'Boven de knie rok' eindigt 5 cm boven tot net boven de knie. De boven de knie rok wordt vaak gezien als een mini rok, maar er zit duidelijk lengte verschil tussen een mini rok en een boven de knie rok. Ben je niet blij met je knieën, vermijdt dan de rok die net boven of op de knie eindigt omdat je hiermee juist de nadruk legt op je knieën. Korte benen worden optisch korter door de boven de knie rok.


Op de knie rok

De 'Op de knie rok' is de rok die op je knie valt. De kokerrok is een bekend ontwerp van een 'Boven de knie' en 'Op de knie' model. Zorg er voor dat als je korte benen hebt, je rok korter of langer is dan dit model. Hiermee maak je je benen optisch korter. Ideaal is deze lengte als je benen wat voller zijn. Waarom? Je stopt met kijken bij een horizontale lijn. Door deze op je slankste gedeelte te leggen, creëer je automatisch een silhouet in verhouding.


Onder de knie rok

Deze rok lengte eindigt 5 cm onder de knie. Vaak wordt dit gezien als een conservatieve lengte omdat de knie volledig is bedekt. Zeker als koker rok oogt het klassiek. Een onder de knie rok is ook de cirkel rok. Deze rokken zijn juist erg swingend en ogen lekker fifties.


Midi rok

De midi rok ligt 5 cm onder de onder de knie rok. De rok komt tot de bovenkant van de het onderbeen. Deze rok is uitermate geschikt als tulp rok, cirkel rok, A-lijn en plooirok. Kies bij een midi rok voor een duidelijke taille. Het is een basis roklengte voor in je kledingkast omdat hij bij elk seizoen past. Geïntroduceerd door Dior in 1947 is de midi rok weer helemaal terug van weggeweest. De midi rok past bij elk lichaamsfiguur.


Thee rok

De tea lenght skirt (thee lengte rok) is een rok die net boven op ongeveer 7 tot 10 cm boven de enkel valt. Vaak wordt deze lengte verwart met de midi of de maxi rok. de Tea lengte rok is ontstaan uit door de formele avondjurken een meer speels uiterlijk te geven. Een ideale jurk die gedragen werd tijdens 'tea parties' in de jaren vijftig.


Maxi rok

De maxi rok valt precies op de enkels. Ze hebben vaak een hoge taille om een volledig silhouet te creëren. Vaak zijn de maxi rokken gemaakt van lichte en vloeiende stoffen zoals katoen, rayon, chiffon en linnen. Ideaal voor elk figuur. Ook. met korte benen of bredere heupen is de maxi rok mooi te stylen.


Volledige rok

Een volledige rok is de ideale lengte voor avondjurken. Ideaal om een dramatisch effect te creëren. De rok valt tot op de grond en verbergt de schoenen. Bij het lopen 'piept' de punt van de schoen onder de rok vandaan.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page